Kom op Tweede Kerstdag Chucken in Malden!

Sneeuw, ijs, wind, kou, niets weerhoudt de modelvliegers van de Nijmeegse Luchtvaartclub er van om op 2e kerstdag naar het Maldens Vlak te komen voor een gezellige modelvliegwedstrijd.
Al bijna 40 jaar op rij wordt deze wedstrijd gevlogen, weer of geen weer. De modellen waarmee gevlogen wordt zijn werpmodellen, ook wel "chucks" genoemd. De bedoeling is dat de vliegtuigen zo lang mogelijk in de lucht blijven, maar omdat ze niet bestuurbaar zijn vanaf de grond is dit een hele uitdaging. Het ligt voor de hand dat de persoon wiens vliegtuig het langst in de lucht blijft wint.

Behalve de wedstrijd met vrije vlucht zwevers wordt er ook voor de lol gevlogen met radiobestuurde DLG-zwevers.

Lees hier het verslag van de Kerstchuckwedstrijd in 2017.

Klassen

We vliegen twee klassen:

- HLG (javalin launch): de modellen worden met een bovenhandse speer-worp gelanceerd.

- DLG (Discus launch): de modellen worden als een discus de lucht in geslingerd.

Er worden gevlogen met uitsluitend vrije vlucht werpmodellen, dus geen R/C. Aan de modellen zijn geen limieten verbonden, behalve de manier van lanceren. Voor junioren tot 12 jaar is het toegestaan om de chuck uit de hand te katapulteren.

Wedstrijd

- We vliegen 7 "ronden". In iedere ronde mogen de deelnemers 2 vluchten maken waarvan de tijd van de langste vlucht meegerekend wordt in de eindscore. Er zijn geen rondetijden gedefinieerd voor deze wedstrijd.

- De maximale vluchttijd is 60 seconden (een "max"). De vliegtijd wordt geregistreerd door een tijdwaarnemer. Er zijn geen oficiele tijdwaarnemers. De deelnemer vraagt zelf een collega vlieger of toeschouwer om de tijd op te nemen. Na iedere officiële vlucht wordt de gevlogen tijd doorgegeven aan de wedstrijdleider, die de tijd opschrijft op de scorelijst.

En ... de winnaar maakt de prijzen voor het volgende jaar!

 

 

winnaars kerstchuck 2014

De winnaars van 2014

Adres en route

Zweef-Inn, Groesbeekseweg 55a, 6581 BJ Malden

Als u ons adres invoert in een navigatiesysteem zult u tot de ontdekking komen dat u te vroeg op uw bestemming aankomt. Gewoon nog 500 meter doorrijden en dan vindt u ons aan uw linkerhand.

 

       
 
       
 
       

 

- - HOME- - Contact - - Lid worden? - - Over de NLC - - Agenda- - Bouwtekeningen - - EMFF Mailinglist - - Forum - - Links - -

last update: 7 jan 2018