Links

Vrije Vlucht Nederland NL INDOOR FREE FLIGHT

Hier vindt je informatie over Vrije Vlucht in Nederland. Wat Vrije Vlucht is, met wat voor modellen er wordt gevlogen, waar er gevlogen wordt en wanneer er wedstrijden zijn. De site is vooral gericht op vliegen in de buitenlucht.

www.modelbouwforum.nl

Het Modelbouwforum

Een Nederlands forum over alle takken van modelbouw.

www.minimakety.cz

Minimakety.cz

Een Tsjechische website over vliegen met vrije vlucht schaalmodellen. Grotendeels in het Tsjechisch maar een flink aantal pagina's zijn ook in het Engels vertaald.

www.modelbouwforum.nl

RC-Network

Een Duits forum met een klein deel over vrije vlucht modellen

Mike's flying scale model pages

Mike's flying scale model pages

Een website met veel informatie over bouwen en vliegen met rubber aangedreven schaalmodellen. Maar ook veel interessante verslagen van de hoogstaande BMFA Indoor Scale Nationals.

www.microflight.be

Microflight.be

Vooral gericht op indoor micro RC. Maar ook een groot aantal bouwtekeningen voor indoor modellen (schaal en prestatie) zijn gratis te downloaden. De website bevat tegenwoordig ook de website peanut.scale.free.fr en het Franse tijdschrift "Les cahiers du CERVIA".

Limburgse Vleugels

Limburgse Vleugels

Een Nederlandstalig forum uit het Belgische deel van Limburg, van de Limburgse Vleugels Modelbouw Afdeling. Alle takken van modelvliegen worden belicht, dus ook vrije vlucht. Zowel indoor als outdoor komen aan bod.

www.indoornews.com

Indoor News

Een forum met artikelen, tips en bouwtekeningen voor prestatie indoormodellen

www.indoornewsandviews.com

Indoor Flying Newsletter

INAV: Indoor News and Views. Een forum met artikelen, tips en bouwtekeningen voor prestatie indoormodellen

www.indoorduration.com

Indoor Duration

Een forum met artikelen, tips en bouwtekeningen voor prestatie indoormodellen

www.fai.org

Fédération Aéronautique Internationale

De FAI is de wereldwijde organisatie voor luchtsport. Dus niet enkel modelvliegen, maar ook echt motorvliegen, zweegvliegen en parachutespringen. De organisatie is opgericht in 1905 en inmiddels zijn er zo'n 100 landen bij aangesloten.

British Model Flying Association

British Model Flying Association: the BMFA

Dit is de Engelse organisatie voor modelvliegsport. Er zijn ongeveer 780 clubs aangesloten bij deze organisatie, met een totaal van 36000 leden!


 

Inomhusflygarna is een Zweeds forum, maar wel geschreven in het Engels dus het staat voor de hele wereld open

 

zin in mijn leven

Wout Moerman, de webmaster van de NLC-site, heeft ook een eigen website: www.zininmodelvliegen.nl. Deze website is de grootste Nederlandstalige website over het bouwen en vliegen met vrije vlucht schaalmodellen

SFA

Small Flying Arts

Helaas lijkt Small flying Arts niet meer te bestaan. Het was ooit het grootste forum op het internet, gespecialiseerd in vrije vlucht modellen.

- - HOME - - Contact - - Over de NLC - - Clubblad - - fotogalerij - - Agenda - - Bouwtekeningen - - Mailinglist en Forum - - LINKS - -
last update:14 mei 2015