Wat is de NLC?

De NLC is een van de oudste modelvliegclubs in Nederland, opgericht in 1934. Onze specialiteiten zijn:
thermiekvliegen met zweefmodellen, vliegen met rubbermotormodellen, heel lichte indoor-modelvliegtuigen, indoor schaalmodellen en lijnbestuurde 'combat' modellen.
Je kunt meedoen aan wedstrijden, nationaal en internationaal. En als je goed genoeg bent zelfs aan Europese- of Wereldkampioenschappen!
Natuurlijk kun je ook gewoon voor de fun vliegen. Of je uitleven in het bouwen van de fraaiste vliegtuigen.

De Nijmeegse Luchtvaart Club is een gezellige club en bestaat al sinds 1934!
Op de clubavonden (dinsdag en vrijdag) is het een drukte van belang. Temidden van wolken balsa-stof hebben we het grootste plezier. Er is speciale aandacht voor de jeugd, die beginnend met heel eenvoudige vliegtuigen stap voor stap steeds betere modellen leert maken.
We organiseren gerenommeerde wedstrijden zoals: de "Kouwe Jatte Cup" (zweefvliegen in de winter!), de International Indoor Fly-In, de Asselberg Cup, Interscale, enz., enz...
Het jaarlijkse hoogtepunt is het clubkamp in het voorjaar. Daar wordt de hele winter door hard voor gewerkt aan de bouw van nieuwe vliegtuigen!

Wil je lid worden? Kijk dan op de contactpagina.

Clublokaal

De NLC beschikt over een eigen clublokaal, tussen het centrum van Nijmegen en de Radboud Universiteit. De clubavonden zijn dinsdag (19:00 - 22:00 uur) en vrijdag (19:00 - 23:00 uur). Door de echte fanatiekelingen wordt er ook buiten deze tijden doorgebouwd.

In de clubruimte is onder andere het volgende te vinden:

Bouwmogelijkheid is er in de vorm van een aantal grote, goed verlichte bouwtafels en een hoek met de nodige machines.

Opbergruimte is er in de vorm van schappen waar de bouwprojecten kunnen blijven liggen.

De bar is de plek waar wordt ontspannen en waar wordt bijgekletst over de laatste theorieŽn. De koelkast is altijd goed gevuld en de prijzen laag!

Bouwmaterialen Uiteraard is er goed rubber op voorraad en verschillende maten propellers voor rubber-aandrijving, zaken die niet gewoon in de winkel te koop zijn! We beschikken over een ruime voorraad hout, bekledingsmateriaal en andere benodigdheden om in ieder geval de eerste eenvoudige modellen te kunnen maken. Daarnaast zijn ook high tech materialen zoals carbon, kevlar, lamineerhars en andere materialen aanwezig.

Literatuur en tekeningen Van beginner tot ver gevorderde, voor iedereen is er wel wat interessants te vinden op de leesplank of in de tekeningenmap.

Gereedschap Behalve al het normale handgereedschap heeft de club ook een figuurzaagmachine, kolomboor, schuurmachine, compressor en airbrush, snijdraad voor schuimvleugels, vacuumopstelling voor bekleden van schuimvleugels, "Dremel" en nog veel meer. Ook is er een rubberstripper waarmee het standaard 3 of 6 mm brede rubber in dunnere strengen kan worden gesneden.

- - HOME- - Contact -  - OVER DE NLC - - Clubblad - - fotogalerij - - Agenda- - Bouwtekeningen - - Mailinglist en Forum - - Links - -


last update: 28 juni 2016