Asselberg Cup 2015


Tekst: Jurgen Maassen

Tijdens het clubkamp van de NLC heeft ook in 2015 weer de Open Asselberg Cup plaats gevonden. Helaas kon er niet op zaterdag gevlogen worden, vanwege de veel te harde wind. Op zondag was het gelukkig perfect weer, zodat de wedstrijd toch door kon gaan. Dit jaar werd er gevlogen met chucks in een wedstrijd verdeeld over 3 ronden. Het uitdagende aan het beperkt aantal ronden was, dat een misser meteen afgestraft werd. Er was geen mogelijkheid om een lage ronde score te compenseren met hoge scores in andere ronden. Dat het weer goed was, bleek wel uit het feit dat er twee chucks weggevlogen zijn. Roel gooide in de tweede ronde zijn kist in een belletje. In eerste instantie bleef het model redelijk op dezelfde hoogte, ongeveer 30 meter hoog. Hopende dat het model uiteindelijk toch naar beneden zou komen, rende hij er achteraan. Echter, na een minuut of twee vond het model toch het centrum van de bel en ging het er vandoor. De tweede wegvlieger was van Wout. Hij parkeerde zijn kist in een enorme bel, waardoor deze bijna loodrecht omhoog ging. Vincent, die op dat moment met zijn radiobestuurde DLG in de lucht was, heeft nog geprobeerd om de chuck uit de lucht te vliegen, maar de chuck van Wout steeg zo snel, dat de veel grotere DLG het nakijken had.
Met in totaal 10 deelnemers was het een zeer geslaagde wedstrijd, die een aantal mensen toch weer geïnspireerd heeft nieuwe chucks te gaan bouwen voor het aanstaande NK vrije vlucht. Misschien dat een vorm van DT inbouwen toch geen overbodige luxe is.


De uiteindelijke uitslag ziet er als volgt uit:

Plaats Deelnemer Ronde 1 Ronde 2 Ronde 3 totaal
1 Roel Lucassen 12 60 34 106
2 Wout Moerman 19 7 60 86
3 Bernard Bruins 25 28 24 77
4 Jurgen Maassen 25 22 22 69
5 Larissa de Wolf 15 17 36 68
6 Mark Rossen 7 23 24 54
7 Gert Brendel 15 22 11 48
8 Vincent Merlijn 10 27 9 46
9 Niels Wijnhoven 10 6 7 23
10 Ashley van de Ven 6 8 6 20

Foto's: Gert Brendel

Check van de ligging van het zwaartepunt. Klaar om met de chuck te gaan vliegen. Een krachtige worp om het model zo hoog mogelijk te krijgen. Ons plekje op de hei.
Startklaar maken van een R/C-combat model. Motor proefdraaien. Een onderhandse worp. En daar gaat hij!
Wachten op termiek, je voelt de wind dan afzwakken. Klaar voor de worp! Dan met weinig kracht ... ... maar met zoveel mogelijk snelheid ...
... het model werpen. Twee fraai gespoten chucks. Wegwerpvliegtuig ... Maar deze keerde steeds weer terug.
Het in elkaar zetten van een RC-motorzwever ... wordt met interesse bekeken door een vrije vlucht vlieger. De vleugels worden bevestigd met stevige elastieken. Een ervaren vlieger brengt het model omhoog ...
waarna de eigenaar het overneemt. Deze vlieger bestuurt zijn ... ... letterlijk schitterende RC DLG. Plaatsen van de rubermotor in het model.
Opwinden van de motor met ruim 1000 slagen. Wachten tot de wind wat afzwakt. Propeller los ... ... en rustig laten gaan.
Koolhoven F.K.56
Het model in de lucht ... ... klimt steeds hoger. Het vliegklaar maken van een rubber aangedreven profiel-schaalmodel. Het model, een Koolhoven F.K.56, in de lucht.
       
   
       
- - HOME- - Contact - - Lid worden? - - OVER DE NLC - - Agenda- - Bouwtekeningen - - EMFF Mailinglist - - Forum - - Links - - terug naar fotogalerij
last update: 19-jul-2012